“ Het meest oprechte compliment dat we kunnen schenken is aandacht. ”

Interviews

‘In een sleur terecht komen is hier onmogelijk’ – (Bron: Altracollege.nl)

Interview in samenwerking met Crescit Eundo

Heb jij jouw droom al gerealiseerd?
Mijn droom heb ik gerealiseerd per 1 april 2010. Ik heb altijd de ambitie gehad om een school te leiden en locatiehoofd te zijn. Ik voelde dat ik toe was aan mijn eigen ‘toko’ en heb de stap daadwerkelijk genomen. Nu heb ik een praktijk voor onderwijshulp en binnen 1 jaar tijd begeleid ik ruim 100 leerlingen op allerlei gebieden binnen het onderwijs!

Wat is jouw droom?
Mijn droom heeft alles te maken met passie voor het onderwijs. Ik wil mijn expertise delen met anderen en kinderen zijn hier
het meest geschikt voor. Achterstanden moeten weggewerkt worden en leerlingen moeten al vroeg ervaren dat ze successen kunnen behalen. Ze moeten plezier hebben in wat zij doen. In mijn droom staat geld niet centraal. In mijn droom staat ‘liefde’ centraal. Een glimlach op iemands gezicht kunnen toveren…dat is mijn droom…dát is mijn passie.

Hoe is jouw droom ontstaan?
Van kleins af aan wist ik wat ik wilde worden; ‘juffrouw’. Ik ben iemand die graag deelt en anderen helpt. Ik werk 12 jaar in het onderwijs en ik heb ook in Amerika op een Special Needs School gewerkt. Ik heb een passie voor het onderwijs en heb altijd al gedroomd van een eigen onderwijsinstelling. Die heb ik nu en daar ben ik erg trots op.

Wanneer ben je in actie gekomen om jouw droom te realiseren?
Nadat ik terugkwam uit Amerika. Dat is nu 2 jaar geleden. Ik had het gevoel dat ik meer wilde doen. Ik heb bewezen dat ik kan lesgeven en goed met leerlingen overweg kan. Ik ben iemand die niet jaar in jaar uit hetzelfde wil doen. Als ergens niets meer te leren valt, dan moet je verder kijken. Ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws. Een nieuwe uitdaging. En daar was het idee: High Score Onderwijshulp!

Hoe ben je overgegaan tot actie?
Ik ben een ram, ontzettend impulsief en doe direct wat ik in mijn hoofd heb. Niet denken maar doen. Neem een risico en je ziet wel hoe het gaat. Met 200% inzet ben ik hiervoor gegaan en nu heb ik een gezond en groeiend bedrijf.

Hoe heb je dit ervaren?
Alle begin is moeilijk. Je loopt tegen onzekerheden aan en je vindt het toch af en toe eng om alles helemaal alleen te doen. Waar ik tegen aanliep was dat ik mij wel eens alleen voelde. Ik had behoefte aan iemand met dezelfde passie die mij ondersteunde. Iemand met dezelfde werkmentaliteit. Ergens 200% voor gaan. Soms wenste ik dat er een tweede ‘ik’ was, die net zo gedreven en ambitieus is. Toch ben ik ook blij dat ik alles helemaal alleen doe. Het geeft mij zoveel vrijheid en ik leer mijzelf zo goed kennen. De verantwoordelijkheden zijn pittig, maar je went er wel aan. Een dag vrij zijn en niets doen kan zeer slopend zijn, omdat je gewend bent om keihard te werken. Je moet er 100% voor gaan en grote opofferingen maken. Vrije tijd is soms ver te zoeken. Je moet het er voor over hebben. Het is nu zaaien en straks oogsten.

Heb je hulp gevraagd?
Nee, behalve hulp van mijn familie met het inrichten van de zaak. Zij hielpen mij bijvoorbeeld met meubilair in elkaar zetten en computers aansluiten.

Wat heb je tot nu toe gerealiseerd?>
Honderd leerlingen in begeleiding, binnen 1 jaar tijd, met zeer succesvolle en positieve ervaringen. Ik denk dat dit boekdelen spreekt.

Wat zou je een volgende keer anders doen?
Niet anders, maar ik ben wel aan het uitbreiden. Ik wil ook testen kunnen afnemen en mijn diensten uitbreiden. Momenteel ben ik nog zoekende hoe ik mijn diensten kan uitbreiden. Ideeën zijn welkom. Ik sta overal voor open.

Wat heeft het realiseren van jouw droom je tot nu toe gebracht?
Heel veel plezier en heel veel verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast veel contacten met kinderen en ouders. Momenteel doe ik nauwelijks aan promotie en de aanmeldingen blijven binnenkomen door mond-tot-mondreclame. Dat is toch de beste reclame die je kunt krijgen?
Ik ben heel blij en gelukkig. Dit geeft mij zoveel extra energie. Ik wil in Amsterdam een ‘statement’ zijn. Wat mij betreft mogen alle leerlingen weten wie ik ben en kunnen zij terecht bij mij. Hoe meer ik kan helpen, hoe beter dit is. ‘This makes me happy.’

Jouw toekomstplannen?
Ik heb veel andere plannen. Ik wil in elk stadsdeel uiteindelijk een eigen High Score Onderwijshulp hebben. Daarnaast wil ik diverse testen kunnen afnemen en mijn diensten uitbreiden. Ook met sport wil ik dolgraag iets doen. Dit is nog in een conceptfase.

Tips voor lezers die hun droom gaan realiseren?
Niet denken: ‘DOEN’. Ga er voor! Niet geschoten is misgeschoten. Voor jezelf werken is zo veel beter dan voor een ander werken. Je bent je eigen baas, je hebt je eigen ‘ding’. En als je ervoor gaat, je volledig inzet, moet je al je dromen waar kunnen maken. Advies: doen!

Is er nog iets waar de lezers jou mee kunnen helpen?
Heb je kinderen die onderwijshulp nodig hebben? Geef ze dan op. Ik geef bijles in Amsterdam aan leerlingen vanaf groep 3 en ben er voor leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Ook sporters mogen zich aanmelden bij mij.

Jouw motto?
Bij High Score geldt: je komt met een lach binnen en gaat met een lach weer weg. Verheugend op je volgende bezoek aan high Score! Onderwijs is leuk!

Interview in samenwerking met Crescit Eundo
© copyright 2011 Crescit Eundo – Alle rechten voorbehouden

Bron: Cresciteundo.nl

© 2024 High Score Onderwijshulp | Algemene voorwaarden
Website developed by: www.designendrukwerk.nl